وصفة البتسا
بالبسطرمة
عدد الأفراد 6
وقت التحضير 30 دقيقة
المقادير
كليو دقيق
باكو خميرة فورية
ملعقه ملح ملعقه سكر
2كوب زبادى
نصف كوب لبن
نصف كوب زيت
معلقة باكو بيكنج بودر
الحشو
كوب صلصه طماطم مسبكة
تلات ثمرة فلفل اخضر رومي
زيتون اسود واخضر مخلى ومقطع
طماطم فليه
زعتر
كيس جبنة موزيلار
الطريقة
ينخل الدقيق والبكيج ويضع الزيت والملح ويذوب الخميرة مع السكر فى نصف كوب ماء دافئ حتى تفور وتضاف إلى الدقيق والبكيج بودر المنخول والزعتر والزبادي والزيت وتقلب وتعجن جيدا لمدة 10دقايق وتقطع كور إلى أربعة كورة وتغطيه بقماش أو فوطة حتى تخمير ترش دقيق على الطريقه المصريه
وتفرد أربعة كورة وتدهن أربعة صوانى لبتسا وتفرد كل كورة فى صنية وتضع الصلصة وترص الحشو اللى موجود حسب الطلب والذوق وتضع البسطرمة وتضع حلقات الطماطم والفلفل الرومي
والزيتون الاسود والاخضر وترص البسطرمة والزيتون والجبنة وتضع فى فرن حامى وتشوى على الجريل أو فى اسياخ فى فرن حتى تنضج وتقدم بالهنا والشفا حبايب الغاليين تحياتى
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق