اخر الاخبار

اكثر المقالات قراءة هذا الاسبوع

share

اعلان ممول

اعلان ممول

جريدة الأسرة العربية _ طريقة عمل العيش الشامي _ بقلم الشيف / مروة صابر إبراهيم

                           طريقة عمل العيش الشامى
المقادير :
3كوب دقيق  وكوب ماء دافى
ومعلقه سكر كبيره او 2صغيرين
ومعلقه ملح صغيره ممسوحه
ومعلقتين خميره كبار

معلقه صغيره بيكبودر
واختيارى معلقه نيدو
الطريقه :
هنجيب الدقيق هنرش عليه الخميره والسكر والملح والبيكبورد والنيدو نقلبهم كويس وبعد كده نضيف كوب الماء للعجن ان احتجتى ماء تانى ضيفى عادى وهنفضل نعجن لحد مالعجين تطرى معاكى وتمسك نفسها هتعرفى ازاى هتلاقى البوله نضفت من كل العجين  وهتاخدى العجينه ع الرخامه هتكونى رشه دقيق وتفضلى تعجنى وتشدى فيها لمده 5دقايق ونقطه زيت ف البوله بتاعتك وهتعملى عجينته كوره وتسيبها تخمر انا استعجلت عليها شويه علشان كده منفش معايا اوى  بعد ماتخمى هتكونى مجهزه صينيه رشه فيها دقيق هتاخدى العجينه وتبداء تقطعيها كور ع الحجم اللى انتى عاوزاه صغير كبير براحتك وهتحطى الكور ف الصنيه
وتسيبها تهدى شويه وبعد كده تاخدى كوره كوره وتفردى باايدكى بالناشبه براحتك بس السمك ولا تخين اوى ولا رفيع اوى هتكونى مجهزه مناديل او قماشه تحطى عليهم الارغفه اللى اتفردت وتغطيها بحاجه خفيه شويه وتجهزى الفرن وتجيبى وتقلبى صنيه تسخن تحطى عليها الرغيف او افردى ع صنيه الفرن الكهرباء او اعملى ف الطاسه براحتك بس وبالهنا والشفا ويارب يعجبك



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

...

...